Благо Солов: Синята зона в Пазарджик трябва да се премахне изцяло

За съжаление в този вид правилата за платено паркиране се превърнаха в откровен тормоз, коментира общинският съветник

Снимка: Благо Солов

Такова предложение подготвят Благо Солов и съветниците от групата му, което ще внесат за разглеждане в Общински съвет. Синята зона показа своята неефективност, коментира Солов и допълва, че всяко нововъведение трябва да е в интерес на гражданите и да създава удобства.

За съжаление, в този вид правилата за платено паркиране се превърнаха в откровен тормоз над гражданите. При изграждане на градската среда трябва да се отчитат много повече фактори и да се подхожда професионално. За евентуални бъдещи зони и правила на платено паркиране трябва да се проведе сериозен обществен и професионален дебат, а не да се взимат мерки “на парче”, отчитащи само интереса на фирмата, която извършва контрола.

Всяка козметична поправка на параметрите на сегашната Синя зона няма да решат проблемите. Общината преди всичко дължи на гражданите удобства и качествени обществени услуги, както за тях, така и за тяхното имущество. Поради тези причини Благо Солов и групата съветници ще настояват за цялостното премахване на Синя зона в Пазарджик.

Припомняме, че Благо Солов на няколко пъти зададе въпрос на кмета на общината защо не е изграден обещания паркинг, на улица “Цар Иван Шишман”, за който общината преди години продаде терен, но не получи отговор.