Благо Солов: Кой контролира контролиращите?

Съветникът пита директора на областната дирекция и общинска администрация

Общинският съветник Благо Солов е изпратил питане до полицията, с което иска да разбере до каква степен автомобили на Контур – 7, която е ангажирана със стопанисването на „Синя зона“ в Пазарджик нарушават правилата за движение. Предлагаме ви текста, който ни е изпратен от общинския съветник без редакторска намеса:

Оказа се, че служители и автомобили на фирмата, която контролира за правилното паркиране в синята зона на Пазарджик, често е нарушават правилата за движение и спиране, както и с действията си пречат на останалите участници в движението и създават предпоставка за ПТП.

В тази връзка изпратих питане до полицията, да ми отговорят санкциониран ли е някога автомобил или служител на въпросната фирма, когато нарушава правилата за движение по улиците на Пазарджик . Все пак “паяците” не са автомобили със специален режим на движение и Закона за движение по пътищата не им дава никакви по-големи права от тези, на всеки останал водач на МПС и дори когато си изпълняват служебните задължения те трябва да го спазват.

Ще ви информирам за отговора, веднага щом го получа, а междувременно вие ги снимайте.
Снимайте всяко нарушение на правилата за движение, което “паяците” извършват и качвайте снимки и видеа в интернет, за да ги виждат и хората и контролните органи.

Това безобразие трябва да се спре!