Благодарствено писмо от пациент към лекарите от Хирургичното отделение на МБАЛ-Пазарджик

Снимка: Архив
Емоционално благодарствено писмо изпрати Мирослав Тодоров от Пазарджик до министъра на здравеопазването, БЛС, НЗОК и изпълнителния директор на МБАЛ-Пазарджик. С него той иска да благодари на началника на Хирургично отделение д-р Георги Стоилов, хирурзите д-р Муса Дурльов и д-р Фардин Фаридин, както и на всички специалисти, благодарение на които е жив.
„В момента лежа в Хирургическото отделение към МБАЛ- Пазарджик, след претърпяна сложна операция. Съвсем естествено ме спохождат философски мисли за живота. Сетих се за мисълта на великия римски философ, писател и държавник Сенека:
“ Глупаво е да правиш планове за целия си живот, след като не си господар дори на утрешния ден “. Както и това, че утрешния ден не е обещан на никого, бил той млад или стар, беден или
богат.
Днес съм жив благодарение на професионалната работа на хирургическия екип на д-р Георги Стоилов, д-р Муса Дурльов, д-р Фардин Фаридин и другите специалисти, на които
имената не зная.
На лекарите с любов, признателност и поклон! С настоящето писмо искам да изкажа своята благодарност на началника на Хирургично отделение д-р Георги Стоилов, лекарите от неговия екип д-р Муса Дурльов, д-р Фардин Фаридин и другите специалисти от „МБАЛ – Пазарджик” и целия медицински персонал – лекари, медицински сестри и санитари от Хирургия.
Огромно БЛАГОДАРЯ за професионализма и всеотдайността, които проявихте не само към мен, но и продължавате да проявявате към всички ваши пациенти. Хубавите думи, които искам да изкажа за Вас, бледнеят пред неуморния денонощен труд и грижите, които полагате ежеминутно за Вашите болни! Днес, във времето в което живеем, повече от всякога хората имат нужда от такива като Вас, защото вие сте лицата на надеждата, подкрепата, вярата и спасението! Вие, които непрекъснато се изправяте срещу болестта, болката и смъртта, смело,самоотвержено и с всички сили се борите за живота и здравето на всеки болен, независимо от рисковете, на които сте изложени. Вие доказахте, че Вашата професия е не просто работа, но и мисия за опазване на най-ценното – човешкия живот.
С настоящето писмо изказвам сърдечна благодарност за проявените грижи и отношение към мен от целия медицински персонал на Хирургическо отделение към МБАЛ- Пазарджик и изпълнителния директор д-р Красимир Темнилов.
Знанията, богатият опит и човещината, които излъчваха д-р Георги Стоилов и целия медицински екип, можем да определим с една единствена дума – отдаденост в професията си.За всичко това не е достатъчно само да си лекар, а да имаш голямо човешко сърце. Всяка болница, която има подобен сплотен екип от блестящи, сърдечни и отговорни към работата си лекари, сестри и медицински персонал, трябва да се гордее с тях“, пише в благодарственото писмо Мирослав Тодоров. Той се надява в системата на здравеопазването да има все повече такива достойни и етични лекари и обслужващ персонал.
„ От все сърце пожелавам на д-р Стоилов и целия медицински екип здраве, благополучие и успех в благородното дело, на което сте се посветили, за високо обществено признание и подкрепа! Благодаря, не стига за вашето старание! Поклон пред безграничната ви доброта, поклон пред най-святото призвание-мрака да превръщате в светлина. Думите не стигат за вашето старание да търсите за всяка болка най-добрия лек. Най-топлото, най-истинско признание: искрата в очите на спасен човек. Сърдечна благодарност към лекарите с големи сърца“, допълва с огромно уважение 48-годишният пациент.