Благодарствено писмо за лекарите от Инфекциозно отделение в МБАЛ-Пазарджик

Снимка: Архив
Благодарствено писмо до ръководството на МБАЛ-Пазарджик изпрати Райна Зайкова от Пловдив. С него тя иска да изкаже своите благодарности към началника на Инфекциозно отделение д-р Мария Пишмишева и екипа й за положените грижи за нейния баща Христо Зайков, който е бил техен пациент.
„В деня на лекаря, моля да приемете нашето благодарствено писмо към ръководителя на Инфекциозна клиника д-р Мария Пишмишева и лекарите от екипа й за неуморните усилия в борбата им с Ковид -19. В лицето на д-р Пишмишева и младите лекари от отделението Вие имате истинско богатство.
Кое прави един лекар добър?
Многото знания гаранция ли са, че ще си добър лекар? Или освен знания трябва да имаш и добро и състрадателно сърце, защото освен тялото трябва да излекуваш и душата на пациента, който си приел като ранена и уплашена птица.Трябва ли лекарят да работи в голям град и голяма болница и това да е гаранция, че е добър лекар?
А можете ли да си представите човек, който живее в голям град, с много и модерни болници, да предпочете да закара свой близък за спешно лечение в малък град, в малка болница? Не можете. Аз пък мога. Защото го направих! Закарахме татко в Пазарджик! „, пише в писмото си Райна Зайкова. Тя обяснява, че е доверила живота на своя баща на лекарите от Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик след неуспешно лечение в голяма и модерна болница в Пловдив.
„Срещнах д-р Пишмишева в началото на годината, покрай работата си. Бях силно впечатлена от затрогващото начинание на лекарите в Инфекциозното отделение -да четат стихове за любов и надежда на пациентите си, болни от Ковид.
В това отделение видях и библиотека с книги за пациентите, видях и цветя, много цветя, а там където има цветя-има живот и любов. Сега съм благодарна до живот, че се доверих на д-р Пишмишева, благодарна съм за всяко спешно и правилно взето решение от нея, благодарна съм за усилията да върнат татко при нас-децата и внуците му.
Благодарна съм и на екипа от млади лекари. Като д-р Станислав Коцев, едва на 28, специализант в клиниката, лекар с много знания и с голямо сърце, с отношение към пациентите и към разтревожените близки. И това отношение не е останало незабелязано-д-р Пишмишева получи миналата година национално отличие от БЛС заради борбата си с Ковид- 19. А д-р Коцев се оказа младата медицинска надежда на България с отличие “Ти си нашето бъдеще“. Е как да не се довериш на такива лекари?“, споделя още Райна Зайкова. Тя определя д-р Мария Пишмишева като лекар от световна величина. И пожелава България да успее да задържи младата си надежда д-р Станислав Коцев.