Бившият национален състезател по борба Николай Щерев почина от Covid-19

Снимка: Източник: bul-wrestling.org

Бившият състезател от националния отбор на България по борба Николай Щерев почина тази сутрин в 3:00 часа от Covid-19. Щерев бе на 33 години и все още практикуваше професионално борба.

Информацията за трагичната развръзка изнесе Александър Томов, който е президент на клуб „Левски” и член на управителния съвет на Българската федерация по борба.

На 19 юни стана ясно, че Николай Щерев е настанен във ВМА в тежко състояние и на апаратно дишане след усложнения заради коронавируса. Още тогава от болничното заведение разкриха, че състоянието на бореца е критично и му е вливана плазма.

В края на юни Симеон Щерев разказа, че синът му дълго време е пренебрегвал симптомите и е продължавал да тренира, което е довело до тежкото му състояние. Самият Симеон Щерев и съпругата му също бяха приети в болница, след като се инфектираха с ковид-19, но бързо се подобриха и бяха изписани.

Николай Щерев дълги години бе национал в двете най-тежки категории на свободната борба. През 2011 година той бе отличен със златния пояс „Дан Колов“ на престижния международен турнир „Дан Колов – Никола Петров“. Държавен шампион от 2018 година.

Източник: Нова телевизия