Безобразие! Държавата извади необорудвани полицаи да затварят града

Защото личното ми мнение е, че в това, което ни предстои полицаите ще бъдат не по - малко нужни от медицинските екипи!

Архив

На истинско безобразие се натъкнахме в ранната ни репортерска проверка на мерките за „затваряне“ на Пазарджик в съответствие с издадената заповед на здравния министър, оповестена снощи.

Проверихме основните входно – изходни артерии на града, като само на изхода за Мокрище видяхме КПП, което приблизително отговаря на необходимите стандарти. Навсякъде има патрули, които спират автомобилите, проверяват документите на пътуващите и причините за това.

Направи впечатление, че очевидно личния състав не достига, защото на изхода за Ивайло един полицай извършваше контрола за движение и в двете посоки. На някои места се проверяват само влизащите в града коли, а напускащите минават без да бъдат проверени.

Най – страшното и ужасяващото е, че голяма част от полицаите не са оборудвани с лични предпазни средства. Нямат ръкавици и маски, което застрашава здравето и живота им. Тези хора проверяват хиляди документи, срещат се с различни хора /някои от тях би могло да бъдат и заразени/ и могат да се превърнат в огнище на зараза.

Тези хора също имат семейства и изваждането им на пътя без необходимото оборудване е абсолютно безобразие!

Защото личното ми мнение е, че в това, което ни предстои полицаите ще бъдат не по – малко нужни от медицинските екипи!

Изходът към Бошуля