Баща налетя в клас и удари ученик в Пещера

Побойникът е задържан в ареста на РУ-Пещера за срок от 24 часа

Архив

Пещерски полицаи задържаха мъж за извършена от него груба хулиганска проява в местно училище. Сигнал за случая е получен вчера в ранния следобед. По първоначалните данни в сградата на местно основно училище влязъл мъж, който въпреки намесата на охранителя се насочил към един от кабинетите.

Там се провеждали следобедни занимания на деца от начален курс. Влизайки вътре той отишъл при един от учениците и му нанесъл удар в областта на лицето. Незабавно към мястото е насочен автопатрул на местното управление.

Пристигайки на място униформените задържали 42-годишния пещерец Р.Р. Оказало се, че той е баща на едно от обучаваните в училището деца, което по-рано му се оплакало, че се е спречкало със своя съученик. Тогава мъжът решил да се саморазправя със 7-годишното момче.

На място са пристигнали екипи на група „Криминална полиция” и инспектор „Детска педагогическа стая”. Побойникът е задържан в ареста на РУ-Пещера за срок от 24 часа. Спрямо него е образувано бързо производство за хулиганство под наблюдението на Районната прокуратура в родопския град.