“Бадминтон-скуош клуб Пазарджик” стана Държавен шампион отборно за жени на България за 2020-та

“Бадминтон-скуош клуб Пазарджик” стана Държавен шампион отборно за жени на България за 2020 г, като по този начин защити титлата от миналата година и то по безапелационен начин. Състезанието се проведе през почивните дни в София. Участие взеха дванадесетте най-добри отбори при мъжете и жените.

В групата победихме безапелационно “Хасково” с 5:0 срещи и “Стара Загора” с 3:2 срещи,като по този начин се класирахме за финалната четворка.Там в първият кръг победихме отбора на “Атлет”-Първомай с 5:0 срещи, втория кръг победихме “НСА” с 4:1 срещи и в прекия двубой за първото място победихме “Виктори”-София с 3:1 срещи.

Шампионките ни бяха в състав: Стефани Стоева, Габриела Стоева,Гергана Павлова, Бистра Манева, Добринка Смилянова, Михаела Иванова, Мария Йорданова,Калина Георгиева, Йоана Ненчева.

При мъжете в групата победихме “Арда” Кърджали с 3:2 срещи и загубихме за влизане във финалната четворка от “Виктори”-София с 4:1 срещи,така се класирахме за игра за 5-8 място и в крайното класиране останахме на пето място,което е същото,като миналата година. Отборът бе в състав:Стефан Гърев,Борис Кесов,Илиян Янков, Илиян Стоилов, Станимир Стоичков, Борислав Кочмаларски, Кристиян Китанов, Кристиян Митев.