Бадминтонистите на Пазарджик се завърнаха с 4 златни и 4 бронзови медала от Държавното първенство

Над 249 мъже и жени от 32 клуба в цялата страна взеха участие в Държавно-лично първенство по Бадминтон, провело се от 2 до 5 февруари в София.


състезателката на „Бадминтон – скуош клуб – Пазарджик“  Стефани Стоева е трикратна, абсолютна  Държавна шампионка. На единично жени, Стефани победи на финала изключително убедително Калояна Налбантова-Виктори-София с 2:0 гейма.
На двойки жени Стефани и Габриела Стоеви спечелиха финала срещу Налбантова/Димова-Макарска с 2:0 гейма.


На смесени двойки Стефани с партньор Даниел Николов-(Ракетспиид-София) победиха на финала Стилиян Макарски/Диана Димова-Макарска с 2:0 гейма.

Гергана Павлова се завърна ударно в челото на класиранията с три бронзови медала.На единично жени е трета ,като на полуфинал загуби от Стефани Стоева. На двойки жени с новата си партньорка Михаела Златанова-(Виктори-София) са трети,като на полуфинал загубиха с 2:1 гейма от Налбантова/Димова-Макарска (Виктори-София).

На смесени двойки с партньор Стефан Гърев са трети,като имаха малшанса на полуфинал да се паднат срещу Стефани Стоева/Даниел Николов.
Така Гергана Павлова записа най-силното си Държавно първенство при жените,до сега.


Много силно представяне и за мъжката ни двойка Илиян Янков/Илиян Стоилов, които се класираха на девето място и бяха на две точки от класиране в осмицата.

Стефан Гърев на единично мъже е пети,като за влизане в медалите загуби от Иван Русев(Виктори-София),а както посочихме по-горе,заедно с Гергана Павлова са трети на смесени двойки.


Състезателите на „Бадминтон-скуош клуб Пазарджик“ направиха отлично състезание, като са отборът с най-много медали:4 златни и 4 бронзови медала.