А. Хекимян и Св. Иванов с първо по рода си изборно студио от София и Брюксел

„Промяната Европа“ отразява всичко най-важно от 8 европейски столици

Снимка: bTV

Единствено по рода си изборно студио паралелно от София и Брюксел, с включвания на живо от най-горещите точки в Европа и България, важни и любопитни гости от всички сфери на обществено-политическия живот и високотехнологично представяне на нагласи и резултати ще доближат зрителите на bTV до най-важното в изборния ден на 26 май. Журналистите в новинарската редакция ще поставят специален фокус на промяната, която се очаква в Европа след вота – разместване на политическите пластове в Европарламента и влиянието, което това ще окаже върху качеството на живот на хората в страните членки.

За първи път в българския ефир продукционен екип на bTV ще реализира изнесено изборно студио от сградата на Европейския парламент. Точно в 17.00 ч. Антон Хекимян и Светослав Иванов паралелно от София и Брюксел ще направят зрителите свидетели на интересни срещи с ексклузивни гости в специалното студио „Промяната Европа“. Заедно с авторитетни анализатори, политици, ключови фигури от европейските институции и любими лица от ефира на bTV, двамата водещи ще предадат на живо настроенията в решаващия за Европа ден.

Ще бъдат проследени и изборите по европейски. Специалните пратеници на bTV – Иван Георгиев, Кристина Баксанова, Петър Нанев, Илияна Димитрова, Найо Тицин, Десислава Минчева-Раул и Вера Найденова ще проследят на живо евровота в Унгария, Германия, Румъния, Великобритания, Франция, Белгия и Италия.

По традиция, точно в 20.00 ч. в ефира на bTV ще станат ясни и първите резултати от екзит пола на независимата социологическа агенция „Алфа Рисърч”. С помощта на Лиляна Боянова, чрез последно поколение триизмерни визуализации, данните за избирателната активност ще оживяват във виртуалното студио на bTV.