А. Петров: Повечето вече сме добре, но все още има болни

Утре в 18,30 часа Хебър посреща силния отбор на Добруджа

Снимка: Архив

Повечето волейболисти в Хебър вече са здрави, съобщи за Ра1 старши треньорът на отбора Атанас Петров. В деликатна ситуация все още са разпределителят Иван  Станев, диагоналът Спас Байрев и центъра Георги Чалъков. Тримата са пострадали от вируса последни и са все още под въздействието му. Вчера са им поставени системи.

Трима от отбора играха в Перник с висока температура, а целия отбор бе отпаднал физически и нямаше как да покажем нашата си игра, продължи Петров. Вчера здравите волейболисти са направили лек фитнес, а днес ще тренират за първи път с топка след мача в Перник и чак тогава спортното ръководство ще прецени функционалното състояние на отбора.

Няма как да искаме отлагане на мача, защото на вратата вече „чукат“ мачовете за купата и графикът на мачовете става особено натоварен. Всички мачове трябва да се изиграят до 18 декември, когато ще има кръг от турнира за купата. Трябва да се изиграят, защото урните на жребия се разпределят, съобразно класирането в първенството. При него първите осем отбора се поставят в една урна, а останалите четири и четирите от по – долните групи, се включват във втората урна.

Утре в 18,30 часа Хебър посреща в зала „Васил Левски“ силния отбор на Добруджа. Надяваме се, до тогава всичко при момчетата на Атанас Петров да е наред, а ние ще им дадем подкрепата, която са получавали винаги.