Атанас Петров: Хебър ще бъде шампион

Тигрите стартират с Монтана, мачът е в петък от 18:30 часа

Снимка: ВК "Хебър"

Това прогнозира в края на участието си в предаване на Диема Екстра старши треньорът на волейболния Хебър Атанас Петров. Предаването представи пазарджишките тигри като един от основните претенденти за златото през започващия в петък нов шампионат в Суперлигата. По време на интервюто, обаче Петров призова за повече умереност, подчертавайки факта, че все още трябва да се опознаят по – добре останалите отбори. Той изтъкна, че няколко отбора са направили впечатляваща селекция. Хебър се стреми през всеки сезон да се надгражда постигнатото и следвайки тази тенденция през настоящия сезон тигрите трябва да стигнат до медали.

На няколко пъти по време на интервюто, Петров подчерта, че ако няма контузии в отбора и ако всичко е наред, Хебър има сили да направи нещо голямо през настоящия сезон. Селекцията позволява да има конкуренция за всеки пост, което си личи и по време на тренировките, коментира Атанас Петров. Специално внимание по време на предаването бе отделено на диагонала Брадли Гантър, който сподели, че идването му в Пазарджик е крачка напред в кариерата му, като се надява така да направи впечатление и на големите европейски отбори.

Атанас Петров призна, че разполага с волейболистите, които е искал. С Гантър е имало и късмет, защото преговорите се водили, когато трансферния период е бил доста напреднал и предложението към канадеца е било актуално. Петров сподели, че от няколко години е искал разпределителя Иван Станев и се радва, че след толкова усилия, той е в отбора му.

Сезонът в Суперлигата за Хебър започва в петък, когато пазарджиклии ще приемат един от основните си конкуренти за призово място в класирането – Монтана.

Мачът започва в 18:30 часа