Ариете Логистикс: В Пазарджик получихме пълно съдействие от Общината при изграждане на новата ни база

Веднага след откриването бе направена и първа копка за следващата производствена база на Ариете логистик в Пазарджик.                

Снимка: Момент от събитието

Искам да изкажа специална благодарност на кмета на Община Пазарджик г-н Тодор Попов за това, че откакто сме дошли в общината, не сме имали никакви проблеми. От неговия екип сме получавали винаги съдействие, помагали са във всичко, свързано с административните решения, издаването на документации и т.н., каза при откриването на  новата логистична база на Ариете Логистикс в Пазарджик директорът Петър Зарев. Искам да благодаря и на строителната фирма „Томов трейд“ за това, че винаги спазват сроковете и работят много добре. До момента в общината не сме имали никакви проблеми и очакваме и занапред да бъде по същия начин. Това каза ръководителят на компанията Петър Зарев.

Събитието се състоя пред сградата на българската фирма, част от международната Ариете Груп, която шест години работи успешно на българския и международните пазари в областта на автомобилната индустрия и логистиката. През 2018 г. Ариете Логистикс ЕООД закупи в гр. Пазарджик парцел от 82 000 м2 за строеж на собствена производствено-логистична база. Още през месец септември 2019 г. беше реализиран първият етап от проекта, който включва над 5000 м2 сгради за складово–производствени нужди, в които ще работят повече от 400 човека.

По време на инвестиционния период, който ще включва три етапа, фирмата планира да разшири базата си до почти  42 000 м2 застроени площи, в които ще работят над 1000 човека. Днес започна и строителството на етап 2, който ще включва производствени площи от 7000 м2.

Тодор Попов поздрави инвеститорите за отличния избор като им пожела да бъдат успешни и лидери на своя пазар. Той благодари затова, че са избрали Пазарджик и благодарение на тях градът се сдобива с нови работни места. „Градът се развива освен в социалните дейности, в културната и спортната политика. Пазарджик върви с бързи темпове и към това да стане интересен център по отношение на логистиката. В днешния ден ние надграждаме това, което в годините правим. А именно да създаваме нови работни места. Инвеститорите идват, защото срещат подкрепа и влагат усилия за изграждането на производствени мощности. Ариете дойде в Пазарджик, защото целият екип и Петър Зарев бяха уверени, че именно тук е мястото, което да предпочетат. Пазарджик отново показва ниво и съм уверен, че тази тенденция ще бъде трайна и постоянна.“ – заяви Тодор Попов при откриването на предприятието.

Малко по-късно беше направена и първа копка за следващата производствена база на Ариете логистик с в Пазарджик.