Ал. Иванов: Дигиталният информационен център ще бъде уникално удобство за пазарджиклии и гостите на града

Председателят на Съвета за младежка политика Александър Иванов говори за Дигиталния културно информационен център

Снимка: Александър Иванов

Поискахме от председателя на Съвета за младежка политика Александър Иванов повече подробности за планирания Дигитален културно информационен център в Пазарджик.

Г-н Иванов, какво представлява идеята?

Идеята за създаване на дигитален и физически информационен център възниква както всяка друга – разрешаване на проблем. Към момента наборът от събития, инициативи и дейности, които извършваме в града и региона е наситен, но липсва единно място, на което да намерим цялата информация. Това важи както за пазарджиклии, така и за гостите на града.

В момента си партнираме с дигиталната платформа URBO, с която заедно ще разработим и собствения си информационен център. Важно е да отбележим, че платформата няма да обхваща само общински дейности, а ще се обръща към всички – заведения, кино, спортни клубове, школи и пр.

С какво идеята ще бъде полезна на пазарджиклии и гостите на града?

Крайната цел е проста – достъп до пълната информация от възможности в Пазарджик. Така няма да има нужда да ровим в различни сайтове, да ходим на място да питаме по гишетата или да звъним на приятели.

– Кога е следващия мач на Хебър? Кой филм дават в киното? Коя театрална постановка гостува в Пазарджик? Къде да изпием по бира с приятели?

– Дай ми секунда, за да проверя.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!