Алтернативата на гражданите за кмет на Септември е Иванка Кърджийска

АЛТЕРНАТИВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ е коалиция на партиите Движение за социален хуманизъм, Българска партия либерали, Възраждане на отечеството, Българската левица, Зелена партия

Снимка: Иванка Кърджийска

КП Алтернативата на гражданите е официално регистрирана за участие в изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г. Канидатът за кмет на община Септември, издигнат от Коалицията е Иванка Николова Кърджийска.

Тя е позната на обществото с непримиримата си гражданска дейност срещу корпуцията и с активната си позиция по теми, важни за жителите на Септември. Позната е като главен редактор на вестник „Загорово“ и председател на Гражданското сдружение. Иванка Кърджийска е общински съветник в ОБС – Септември и нещатен сътрудник на народен представител в Народното събрание.

В 44-то НС посещава Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите и Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.

Иванка Кърджийска е родена през 1971г. в с. Карабунар и вече 20 години живее в гр. Септември. Голяма част от детството и преминава тук, в общинския център, в бившетo предприятие  „Валентина“, където, от 1967г. до неговото закриване, работи баща и Никола Бечев като началник – производство.

АЛТЕРНАТИВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ е коалиция на партиите Движение за социален хуманизъм, Българска партия либерали, Възраждане на отечеството, Българската левица, Зелена партия.