Актуализацията мина, 22 -ма я подкрепиха

Преди началото на сесията имаше спекулации, според които администрацията няма да получи подкрепа за направените разходи

Снимка: Архив
С гласовете на 22 общински съветници бе приета актуализация на бюджета за настоящата година, предложена от общинска администрация.
По време на дебатите стана ясно от отговорите на кмета, че общината има около 6 млн. лева неразплатени задължения към фирми доставчици и няма актувани, но неразплатени такива.
Критиките за разходването на публичния ресурс обичайно бяха от Евтим Янев, Благо Солов и Атанас Шопов, които разпитваха финансиста Гайдаров и кмета Попов за разходите на общината.
Не бе подминато и финансирането на спорта и основно парите за двата представителни отбора. „В общината съществуват 34 спортни клуба, които развиват 24 вида спорт“, коментира кметът. Броят на децата, спортуващи в клубовете ежегодно се увеличава и съвсем естествено се увеличават и разходите за това, продължи той.
Припомни за пореден път, че развитието на двата представителни отбора е приоритет за настоящото общинско ръководство и за тях ще се осигуряват толкова средства, колкото е необходимо. „Щом искаме отбор в „А“ група и волейболен отбор, с който да се гордеем, ще трябва да вземем такива спортисти, които да обезпечат тези желания. А, добрите играчи струват скъпо“, коментира Попов.
С избирането на Пазарджик като град на спорта за 2020г., през следващата година инвестициите в тази сектор ще се увеличат.
От своя страна, общинският съветник Евтим Янев подчерта, че планираните пари в бюджета за спорта, вече са похарчени.
Кметът на Пазарджик прочете за пореден път „лекцията“, че правото да създаваш политики е плод на политическо доверие, което се дава веднъж на четири години, когато кандидатите презентират идеите си, а избирателите ги оценяват.

Попов получи критики за цената на проекти, които според него са част от градската среда и са важни за града.