Аксаковци канят за бала с гайди и след решаване на тест

"Как да не кажеш ДА на тази тематична покана!“ , сподели развълнувано Галина Мизова.

Снимка: Момент от събитието

След четири години в профил „Биология“ и класен ръководител, който брилянтно жонглира с ДНК и РНК, киселини, хромозоми и митохондрии, абитуриентите от 12 Б клас на Профилирана гимназия „Иван С. Аксаков“, днес отправиха поредното предизвикателство към своята класна Галина Мизова.

„Разкодирайте указанието, което сме ви приготвили, прилагайки правилното за допълнителност чрез генетичен код.“, хвърлиха ръкавицата аксаковци. „Решавайки задачата, получих поканата, записана под формата на генетичен код и съм щастлива, че ми бе поднесена по този интелигентен начин, съчетано с предмета, който им преподавам 4 години. Как да не кажеш ДА на тази тематична покана!“ , сподели развълнувано Галина Мизова.

По червения килим, с шпалир от балони премина пък класната на 12 А клас Ася Мусиевска, водена от дванадесетокласничката Тереза Тодорова, която от 6 години заедно с „Чудесия“ разнася славата на България по света. Младежите не изневериха на профила си „История и география“ и почитайки българските традиции, получиха „Да“ на въпроса „Ще дойдете ли с нас на бала?“, след изпълнението на „Рипни Калинке“ от 8-годишно гайдарче. А заедно с Тереза и момичетата и момчета от 12 А клас на „Аксаков“, за класната танцуваха и „Чудесия“.