„Академия КИТ“ вече обучава в менталната аритметика и деца от Пещера

Образователният център за деца „Академия КИТ“ провежда цикъл интелектуални обучения за деца в Пловдив, София, Харманли, Смолян, Раковски, Хисаря, Рудозем, Златоград.

Академита вече е и в Пещера с школата си по МЕНТАЛНА АРИТМЕТИКА с любезното съдействие от ръководството на НУ „Михаил Каролиди“ в града.

Какво е ментална аритметика?

Менталната аритметика възниква преди повече от 5000 години, а днес се практикува в над 50 страни в целия свят! Пресмятат се аритметически изчисления с помощта на сметало, а после и наум! Ключовото при менталната аритметика е, че развива двете полукълба на мозъка, а използвайки и двете полукълба започва да се случва и следното:

– Децата започват да мислят по-креативно.

– Развиват паметта си, логиката.

– Повишават концентрацията си.

– Подобряват успеваемостта в училище.

 

Съвместната работа между начално училище „Михаил Каролиди“ в Пещера и „Академия КИТ“  – Пловдив дава възможността на ученици от града да се потопят в света на . Всички преподаватели в „Академия КИТ“ преминават специално обучение и са сертифицирани. Те са посветени на работата си в областта на детското развитие.

Тази нова дейност стартира с голям интерес и любопитство от децата от началното училище в града ни с първи урок на 10 октомври 2022г. Малките ученици работят с древното японско сметало абак. Изучават цифрите на това сметало. Упражняват механични упражнения с пръсти, развиват концентрация, внимание, логика, творчество под вещото ръководство на сертифицирания за школата учител г-жа Елена Кабова.

На добър час на децата! Успешно преминаване на Първо ниво!