Адвокат: Контролът върху децата може да стане оръжие за контрол върху родителите и обществото

В едно цивилизовано общество не може всеки да прави каквото си иска, смята Владимир Шейтанов

Снимка: ФБ-личен профил

Откакто България съществува, съдбата на българските деца е била в ръцете на техните родители. И така трябва да бъде, и така е било в света, откакто той се помни. За съжаление, през последните 30-40 години се разбра, че контролът върху децата може да се превърне в много мощно оръжие за контрол върху родителите и обществото. Това каза адвокат Владимир Шейтанов в студиото на „Bulgaria ON AIR“.

По думите му първите наченки на джендър идеологията възникват в САЩ преди 30-40 години.

„Това е световната сексуална революция, която постепенно измества фокуса на човешкото развитие от неговата същинска част и неговата формална част. Преди много десетилетия бях в Сан Франциско и имах възможност да видя „квартала на гей и лесбо“ хората. Още оттогава започва една борба за надмощие между нормалното разбиране за човешкия организъм и неговите патологични изменения“, поясни адв. Шейтанов.

Попитан къде е границата, той отговори: „Границата е в отношението към заобикалящата ни действителност, живота, природата. Ако това отношение и това наше възприятие се базира на реални факти, реалните условия, които ни заобикалят, тогава ние ще бъдем здраво стъпили на земята, ще можем да управляваме себе си и обществото по един нормален начин. Колко са нормалните хората, които имат нормални човешки сексуални отношения и колко са тези, които с някакво изкривяване? Може би съотношението е 1 към 99. Така че границата е в природните закони.“

Той е категоричен, че в едно цивилизовано общество не може всеки да прави каквото си иска.

„Дори във вкъщи ние не може да правим каквото си искаме, ако то е патологично – ние ще бъдем наказани по някакъв начин. А по отношение на институциите, каквито са детските градини и училищата, там трябва да има здраво отношение към човешката личност. Това е чуждо влияние, което е чуждо на българската действителност, на българското възприятие на природата и обществото, това е натрапено отношение към пола и към сексуалността на човека. И то постепенно се насажда изкуствено в нашата действителност от хората, които по този начин градят своята лична кариера и лично развитие“, добави адвокат Владимир Шейтанов.

Според него децата трябва да се „оградят“ от вредното въздействие на тази идеология.

„Преди 20-30 години такива случаи не се случваха. Сега се случват, защото им е отворена вратата да се случват и защото свободата, правата на човека бяха манипулативни използвани. Трябва да има строг контрол върху проникването на такова влияние в детските градини и българските училища“, подчерта адвокатът.

И призна, че започват да събират подписи, като интересът по темата е огромен: „Подписите ще се събират навсякъде, където има българи – от София до САЩ. Законът ни дава 3 месеца. Най-активни ще бъдат българите в чужбина, тези, които са в по-развитите страни, тъй като там състоянието е драматично.

Източник: Факти бг