Авиокомпания пусна седемчасов полет за…никъде

Снимка: BulNews

Австралийската авиокомпания „Куонтас“ обяви нов седемчасов полет без прекъсване над страната за хората, на които им липсва летенето със самолет, предаде ДПА.

Тъй като по-голяма част от границите на Австралия все още са затворени заради пандемията от COVID-19, на 10 октомври „Боинг 787-9 Дриймлайнър“ (Boeing 787-9 Dreamliner) ще излети от Сидни за специален панорамен полет заникъде.

Ниският кръгов полет ще премине над голямото скално образувание Улуру, Големия бариерен риф и пристанището в Сидни, преди да се приземи обратно. Само преди шест месеца не можехме да си представим, че няма да можем да скочим на самолета и да посетим близки си в друг щат или да отидем на почивка в чужбина, каза главният изпълнителен директор на Куонтас Алън Джойс.

Австралийската потребителска служба обяви тази седмица първия си доклад за последиците от COVID-19 за вътрешните полети. През април тази година ограниченията за пътувания са довели до 95 процента спад на пътниците спрямо същия период миналата година. Маршрутът между Сидни и Мелбърн, който беше вторият по натоварване летателен коридор в света, отчита спад на пътниците от 742 хил. през април 2019 на 17 хил. през април 2020 г.

Източник: БТА