АБВ ще има кандидат за кмет и коалиционна листа за местните избори

На този етап коалиционното споразумение е подписано от АБВ, Движение - 21 и ПП Възраждане

Снимка: Момент от пресконференцията

АБВ ще има кандидат за кмет и обединена коалиционна листа с кандидати за общински съветници на предстоящите местни избори. На този етап коалицията е между АБВ, Движение 21 и ПП Възраждане, но се очаква към нея да се присъединят и други политически субекти, съобщи областният председател на партията в Пазарджик Атанас Шопов на специална пресконференция, на която присъстваше и лидерът Румен Петков.

Характеристика на управлението на Тодор Попов направи общинският съветник Атанас Шопов, който го охарактеризира като мандат на разпродажбата трупане на дългове. След направените сметки от партията се оказва, че Община Пазарджик има банкови задължения в размер на 24 млн. лева, а заедно с дълговете към държавата, други институции и контрагенти, те достигат до 42 млн. лева.

Няма друга толкова задлъжняла община на територията на цялата страна, с такива задължения на глава от населението, коментира лидерът на АБВ Румен Петков, който използва думата „безумие“ в изказването си. Петков коментира и работата на двамата съветници Атанас Шопов и Ангел Минков. По думите му, двамата са показали, че в Пазарджик може да има и друга атмосфера.

Румен Петков коментира и проваленото машинно гласуване за местните избори, като го свърза с огромното увеличение на недействителните гласове, по време на всички избори, които са проведени при управлението на ГЕРБ. Петков бе категоричен, че страната ни се ограбва със сделката за самолетите Ф-16, а решението за това е взето в парламента от „Коалиция Ф-16“.